Algemeen

Aan de grote Nederlandse vaarweg “De oude Maas”, dichtbij de havens van Rotterdam, Dordrecht en Antwerpen ligt het Julia Internaat.
Een modern internaat voor kinderen van 6 t/m 18 jaar die leerplichtig zijn en van wie de ouders werkzaam zijn in de binnenvaart of ander trekkend beroep. Onder leiding van een gedreven team, is het Julia internaat al jaren een vertrouwd adres voor vele kinderen en hun ouders.

Vanwege de kleinschalige opzet kennen alle groepen elkaar binnen het internaat, inclusief de leiding. Ook de directeur is nauw betrokken bij de zorg voor alle kinderen. Het Julia internaat biedt huisvesting, begeleiding, opvoeding en recreatie aan de kinderen, in een veilige, open en stimulerende omgeving. Een omgeving waar de kinderen ruimte en aandacht krijgen om zichzelf te ontwikkelen tot verantwoordelijke en zelfstandige individuen. In dit strak vormgegeven gebouw zijn kinderen en jongeren verdeeld over zes leefgroepen en een sluisgroep waar jongeren worden begeleid naar zelfstandig wonen. Het gebouw is omgeven door een groot afgeschermd voetbalveld en voorzien van een binnenspeelplaats en gezellige binnenspeelruimte.
Sinds de komst van directeur Karin van Berkel zijn er heel wat aanpassingen gedaan.
Zo is de binnenspeelruimte de “Sloep” helemaal gemoderniseerd. Hier kunnen de kinderen bij elkaar komen, ontspannen, toneelstukken opvoeren, films kijken, een spelletje spelen, tafeltennissen of darten.