Dagindeling

Je brengt als ouder je kind naar het internaat omdat je een trekkend bestaan hebt. Maar wat doet je kind nu op het internaat als het niet op school zit?
Eigenlijk verschilt dit niet zo heel veel van wat een kind doet binnen een gezin aan wal.

De groepsleiding die de hele dag en nacht aanwezig is, zorgt ’s ochtends dat de kinderen gewekt worden en ontbijten. De oudere kinderen bepalen veelal zelf hoe ze gewekt willen worden en wanneer zij ontbijten. Dit is mede afhankelijk van hun schoolrooster.
Om 8.30 uur gaan alle basisschool kinderen lopend of per fiets naar school. De jongste kinderen worden altijd door de groepsleiding begeleid.

 

Nadat de kinderen op school zijn, begint op het internaat de overdracht. De nachtploeg draagt zorgvuldig de dienst over aan de dagploeg. Hierin komen alle aspecten van het welzijn van het kind en praktische zaken aan bod.

Tussen de middag wordt er met alle kinderen van het lager onderwijs op het internaat gegeten en na schooltijd om 15.15 uur worden de kinderen door de leiding weer verwelkomd met een kopje thee of melk met iets lekkers erbij.

Tijdens het huiswerkmoment heerst er rust in het hele internaat, zodat iedereen zich kan concentreren op het leer- of leeswerk. Daarna is het tijd om binnen of buiten te speler. Er is een groot buiten speelplein met allerlei toestellen en fietsen. In onze binnenspeelruimte “De Sloep” is het heerlijk vertoeven op de lounge kussens of kan worden getafeltennist.

Rond 17.15 uur staat de warme maaltijd klaar, bereid door de kok die door de weeks elke dag aanwezig is om alle kinderen van een gezonde maaltijd te voorzien. Na deze maaltijd is er nog even de gelegenheid om te spelen.
Een paar keer per maand worden er ook gezamenlijke activiteiten georganiseerd, zoals: knutselen, een speelfilm op een groot scherm in het atrium e.d.
Afhankelijk van hun leeftijd gaan de kinderen vanaf rond 19.00 uur naar bed.

Dagindeling 2

Vrijdagmiddag na school is het begin van het gezellig samen zijn met het hele gezin. Toch kan het weleens gebeuren dat u door een lange afstand varen uw kind een weekend moet laten overblijven. Het internaat is daarop volledig ingesteld en dat is dus geen probleem.

Na een weekend heerlijk thuis is het zondagavond of maandagochtend alweer zover dat de kinderen teruggaan naar het internaat. Het is voor ons erg belangrijk dat u uw kind met een goed gevoel op het Julia internaat brengt en zelf met een gerust hart aan de week begint.
Een internaat kan nooit op tegen het eigen gezin, maar wij als gedreven team van het Julia internaat zullen altijd ons uiterste best doen om uw kind zich thuis te laten voelen in ons internaat.
Mocht u onverhoopt toch een klacht of misschien juist wel een suggestie of idee hebben dan zijn deze van harte welkom en staan wij hier altijd voor open.